Vil du gjøre bloggen din mer oversiktlig, er dette trikset gull verdt.

Det er egentlig ganske utrolig, men i flere år gikk jeg rundt og lurte på hvordan man fikk til et fint og ryddig utdrag av artikler på mine WordPress-drevne nettsider. Hvordan kunne jeg liste opp innlegg med kun tittel, bilde og ingresstekst, fremfor å legge hele innlegg ut på forsiden?

Jeg prøvde å lete i diverse felter i publiseringsverktøyet, lette gjennom WordPress-temaer og fiklet litt med CSS. Men så viser det seg at løsningen er like enkel som den er genial: Bare se i verktøylinjen ovenfor når du skriver innlegg.

Der er det nemlig et alternativ som heter «Sett inn mer-skille». Sett inn denne der du ønsker å avslutte ingressen og begynne med brødteksten.

Wordpress Sett-inn-mer-skille

Det er sikkert litt flaut å ikke ha oppdaget denne funksjonaliteten før det gikk mange år, men bedre sent enn aldri. Og ingenting er vel så bra om jeg har hjulpet andre med å oppdage funksjonen via dette blogginnlegget?

Litt mer avansert

På norsk står det «Fortsett å lese» på slutten av utdraget. Hvis du ønsker å endre denne autogenererte teksten, kan du gå inn på Utseende→Redigering→Temafunksjoner (functions.php) og legge til følgende kode (for eksempel nederst):

add_filter( 'the_content_more_link', 'modify_read_more_link' );
function modify_read_more_link() {
return 'DIN TEKST HER';
}

Vil du vite enda mer om å skreddersy denne funksjonen, kan du lese det på Customizing the Read More på WordPress.org.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *