Ikke blogging i en historisk, kulturell eller teknologisk kontekst (kanskje en ide for senere). Dette er et blogginnlegg om hvorfor JEG blogger.

De siste månedene har jeg deltatt på en såkalt MOOC. Et nettkurs med tema Smart læring i regi av NTNU.

Dette har vært en interessant opplevelse. Fra et teoretisk ståsted vet jeg veldig mye om hvordan MOOCs fungerer, samt argumenter for og imot denne måten å drive undervisning på. Under studiene jobbet jeg med MOOCs, men kun med en teoretisk tilnærming. De siste to månedene har jeg faktisk deltatt. Jobbet meg systematisk (og usystematisk) gjennom stoffet. Jeg har ikke blitt forelest for i et fysisk auditorium. Ei heller lest en fysisk bok. Jeg har sett og lest pensum ved hjelp av min datamaskin og mitt nettbrett.

En oppgave i dette nettkurset er å skrive et reflektert blogginnlegg om egen blogging. Målet er å svare på hvorfor jeg blogger. Svaret er ganske enkelt. Jeg blogger fordi jeg arbeider med kommunikasjon.

Men, det var vel egentlig ikke noe godt svar?

Jeg blogger egentlig veldig lite, og når jeg først blogger da gjør jeg det fordi jeg vil utfordre meg selv. Utfordre meg selv med hva da? Jo, med å videreformidle noe jeg har lært, som jeg ønsker å lære videre til andre.

Jeg blogger fordi jeg er opptatt av, og glad i, faget mitt. I min jobb skriver jeg informasjon for andre hele tiden. Når jeg blogger skriver jeg for meg, og for deg, du som leser dette.

Hvorfor blogger du?

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *