Er du som meg og har fått øynene opp for e-bokleseren Kindle, har du kanskje støtt på et aldri så irriterende, lite problem.

Kindle har ulike måter å vise deg hvor langt du har kommet i en gitt bok. Nederst til venstre på skjermen ser du for eksempel sidetall (hvis dette støttes av boka), Loc (som i «Location») eller antall minutter som gjenstår av kapittelet (eller boka i sin helhet).

Selv er jeg en flittig bruker av sistnevnte måler. Å vite hvor lang tid jeg har igjen i et kapittel er nyttig kunnskap, men noen ganger begynner denne måleren å rote. I stedet for «10 minutter» står det plutselig «1 minutt» de neste minuttene. Og problemet løser seg ikke selv.

Så hva gjør du?

Kindle ReadingTimeReset

Det finnes en løsning på denne utfordringen, men den er ikke selvsagt. Etter å ha støtt på feilen første gang, begynte jeg å google. Og den som spør, den får svar.

Gå opp til søkefeltet i menyen øverst og søk etter ;ReadingTimeReset.

Kindle ReadingTimeReset

Da får du opp en feilmelding om at en slik frase ikke befinner seg i boka du leser. Men frykt ikke, for nå behøver du bare å trykke på tilbakeknappen (rett til høyre for hjemknappen).

Kindle ReadingTimeReset

Nå har måleren blitt nullstilt, og den skal lære seg din lesehastighet på nytt for å beregne gjenstående tid. Da er det bare å fortsette som før og lese som vanlig.

Kindle ReadingTimeReset

Jeg håper dette var et nyttig tips for alle lesehester der ute. Ha en fortsatt god lesning!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *