Innboksen i Outlook kan fort bli full og uoversiktlig. Her er en kort guide for å samle alle e-poster fra en korrespondanse i én trådet samtale.

Microsoft Outlook er et kraftig verktøy for å sende og motta e-post, organisere kontakter og gjøremålslister samt holde kalenderen oppdatert. Jobber du på et travelt kontor har innboksen en lei tendens til å fylle seg opp med forespørsler, rapporter, kunngjøringer og diverse andre e-poster av ymse kaliber.

For å ikke bli nedlesset i oppgaver eller bli mer forvirret enn nødvendig kan det være en god idé å organisere innboksen i form av samtaler, slik for eksempel Gmail gjør som standard. Dette betyr at i stedet for å ha hundre e-poster fra ti forskjellige korrespondanser, eller samtaler, vil du se kun ti e-poster i innboksen i stedet. Deretter kan du trykke på e-posten for å åpne samtalen og se historikken.

Høres det lurt ut? Slik gjør du det

Obs: Jeg bruker en engelsk utgave av Outlook.

Her er innboksen slik den fremstår opprinnelig. Mange e-poster, men flere tilhører felles samtaler.

Hvordan organisere Outlook i samtaler

Gå til «View» (eller tilsvarende på norsk) i toppmenyen og huk deretter av «Show as Conversations».

Hvordan organisere Outlook i samtaler

Du får valget mellom å gjøre endringen i alle mapper og innbokser du eventuelt måtte ha tilgang til, eller bare den du har markert i navigasjonen til venstre. Dette velger du selv.

Hvordan organisere Outlook i samtaler

Voilà! Det var hele trikset. Nå har den samme innboksen blitt mer ryddig, og har gått ned fra 16 til ni elementer:

Hvordan organisere Outlook i samtaler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *